Wat bieden wij

Bekappen van je paard, pony en ezelBekappen 

Omdat de hoeven van uw paard niet meer op een natuurlijke manier slijten omdat ze niet de hoeveelheid kilometers afleggen zoals ze vroeger in het wild is het van belang dat uw paard op tijd wordt bekapt. Hoe vaak uw paard moet worden bekapt hangt af van veel factoren; ras, gebruik, ondergrond. Als richtlijn wordt vaak 6 tot 10 weken aangehouden. 

Balans van de hoef

Een perfecte gezonde hoef leren herkennen - of juist de kleine afwijkingen leren zien- is niet erg makkelijk en even zo uit een artikel te leren. Er zijn echter wel een paar standaarden die je makkelijk kunt herkennen en waaraan elke gezonde hoef hoort te voldoen. Een gezonde, goed functionerende hoef blijkt vrijwel altijd een kroonrand te hebben die een hoek maakt tussen de 25 en 30 graden die in een rechte lijn van teen naar hielbal loopt. De hoefwand volgt de hoek van het hoefbeen in relatie tot de grond. Bij gezonde voorhoeven heeft deze een hoek tussen 45 en 50 graden en de achterhoeven tussen 50 en 55 graden.

Hoe zien gezonde hoeven er uit?

De hoefwand van een gezonde hoef is mooi strak aangesloten en zorgt daardoor voor een schone, strakke witte lijn. De steunsels zijn stevig, recht en op zoolniveau. De straal is stevig, egaal en draagt gewicht op de achterste helft. De zool is mooi glad, zonder brokkels en loopt in een kommetje van hoefwand naar de straalgroeve. Als de vorm van de hoef klopt ligt het hoefgewricht precies mooi boven het midden van de hoef. Ideaal om gewicht op te vangen en verder te geleiden dus, zonder al teveel moeite. 

©2022 Manege Derby. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin